Artikel in omroepwest.nl

Delftenaar Karwan Hamamurad deelt kleding uit in oorlogsgebied Noord- Irak

DELFT - Karwan Hamamurad uit Delft deelt 8 ton kleding uit in het gebergte van Noord-Irak. In het gebied vechten Koerdische strijders tegen terreugroep Islamitische Staat. De kleding is bedoeld voor vluchtende mensen die doodsbang zijn voor de strijders van IS. Veel vluchtelingen zitten in kampen waar het vaak aan alles ontbreekt waaronder kleding en goed schoeisel.

In het gebied (Shingal) is het ijzig koud, kinderen hebben vaak alleen een trui om zich tegen het koude weer te kleden. Op beelden is te zien hoe blij ze zijn als Karwan Hamamurad met de Stichting Parwin winterjassen uit Nederland uitdeelt.

Vanuit zijn huiskamer in Delft zamelde Karwan duizenden kilo’s kleding in. 58 ton kleding is al uitgedeeld. Voor het einde van deze week hoopt hij nog 5 ton uit te delen aan Koerden in vluchtelingenkampen. Onderweg komt hij ook vluchtelingen tegen onder bruggen of in kapot geschoten huizen. Ook die krijgen spullen, voor de kinderen heeft hij ook een knuffel.

Als 11- jarige in een vluchtelingenkamp

Karwan heeft in 1991 als 11-jarig jochie zelf in een vluchtelingenkamp gezeten. Alles wat hij toen heeft gezien en meegemaakt, komt nu weer naar boven. Dit is zijn drijfveer om vluchtelingen in zijn thuisland te helpen.

Bron: omroepwest.nl

Comments are closed.

error: Content is protected by Shali Creations!!